Clinics

Wat?

Door verschillende (op leeftijd en groepsgrootte afgestemde) clinics aan te bieden aan basis en middelbare scholen proberen wij kinderen aan het sporten te krijgen. Om de sport en onze club meer naamsbekendheid te geven doen we dit door Rugby uit te leggen.

Hoe?

Wij treden in gesprek met scholen en stellen op basis van verschillende factoren een clinic samen. Het soort clinic hangt nauw samen met het uitgangspunt van de school. Wanneer wij alle gegevens hebben plannen wij in overleg de datum voor de clinic(s). De club zorgt voor ervaren trainers en benodigde trainingsmaterialen. Vervolgens geven wij de afgesproken training aan de kinderen. Dit kan zowel op onze club als op locatie.

Ook werken wij met verschillende partijen aan het zogenoemde "teach the teacher" concept waarin wij aan sportdocenten de regels van rugby uitleggen en hen voorzien van verschillende trainingen om dit op school aan de leerlingen als les te geven. Daarnaast hebben we de ambitie om een heus scholentoernooi op te zetten.

Wie?

Vanuit de club zijn Bart van Rooijen en Ricky Verhagen verantwoordelijk voor de inhoud van de clinics. Hierbij wordt tijdens de clinics vaak samengewerkt met onze (jeugd)spelers.

Interesse?

Heeft u interesse in het volgen van een clinic? Neemt u dan contact op met de club.