Clinics

Wat?

Door verschillende clinics aan te bieden aan basis- en middelbare scholen, afgestemd op leeftijd en groepsgrootte, proberen wij kinderen aan het sporten te krijgen. Om de sport en onze club meer naamsbekendheid te geven doen we dit het liefst natuurlijk bij ons op de club, maar we komen ook graag op locatie tijdens bijvoorbeeld een sportdag.

Hoe?

Wij treden in gesprek met scholen of aanvragers en stellen op basis van verschillende factoren een clinic samen. Het soort clinic hangt nauw samen met het uitgangspunt van de school of aanvrager. Wanneer wij alle gegevens hebben plannen wij in overleg de datum voor de clinic(s). De club zorgt voor ervaren trainers en benodigde trainingsmaterialen.

Al een paar jaar geven wij een serie Rugby clinics aan een aantal VO scholen uit Almere, waarbij in 2 lessen de basis van Rugby wordt aangeleerd en sluiten we de 3e les af met een mini-toernooi. Afhankelijk van de progressie in de groep zal het toernooi worden aangepast, van volledig rugby inclusief tackelen of naar een afgeleide vorm zoals Touch-rugby.

Wij werken ook met diverse partijen samen in Almere, zoals het AKT, de balsport coördinator, de Schoor, Talent in opleiding (Tio) en Sciandri zodat Rugby door heel Almere ook op de playgrounds en schoolpleinen de gepaste aandacht krijgt.

Wie?

Vanuit de club is Bart van Rooijen verantwoordelijk voor de coördinatie en de inhoud van de clinics. Hierbij wordt tijdens de clinics samengewerkt met onze (jeugd)spelers.

Interesse?

Heeft u interesse in het afnemen van een clinic? Neemt u dan contact op met ons.