Over ons

RC Bulldogs is oorspronkelijk opgericht in 1990 te Lelystad. Kort hierna is de club verhuisd naar Almere waar het zich vestigde op het toenmalige sportpark Bok de Korver. Via sportpark de Wierden in Almere-Haven zijn we in 2014 gevestigd in een modern sportcomplex op het Fanny Blankers Koen sportpark. We zijn al sinds jaren een echte jeugdclub, gelukkig hebben we sinds 1999 ook een seniorenteam en sinds 2016 spelen onze dames ook in clusterverband. Zo hebben onze jeugdspelers ook een mogelijkheid om door te groeien en door te ontwikkelen.

De Bulldogs beschikken nu over complete teams in elke leeftijdscategorie, door de continue doorstroming is er voldoende plaats voor nieuwe spelers. Zij worden direct opgenomen door het team en kunnen na een introductie- en trainingsperiode van 6 weken direct met een team meespelen. Vrijwel alle ouders zijn door hun aanwezigheid sterk betrokken bij de trainingen en de wedstrijden. Rugby is “a way of life”, als je er door gegrepen wordt dan ben je voor altijd een lid van een team dat elkaar door dik en dun steunt.

Binnen de club zijn er naast het bestuur inmiddels ook verschillende sterk actieve commissies. Denk hierbij aan een activiteitencommissie die zorgt voor kleine en grote activiteiten voor haar leden. Dit zijn Paas-, Sinterklaas- en Kerstfeesten. Maar ook BBQ’s, toernooien in binnen en buitenland en familiedagen zoals de grote Bulldogsseizoensafsluitingsdag.

Ook kennen wij inmiddels een sterke en vakkundige technischecommissie welke zich bezig houdt met alles wat er op het rugby veld afspeelt. Dit betekent ontwikkeling van trainingen, individuele begeleiding van spelers, trainers en scheidsrechters. Maar ook het structureren van het trainingsaanbod. Het aanbieden van clinics aan scholen en bedrijven en het waarborgen van fair play en plezier in het spel. Tot slot is er nog een sponsor en pr commissie welke zich bezig houdt met alle externe contacten van de club. De sponsorcommissie houd zich voornamelijk bezig met het werven en behouden van sponsoren. Ook wordt er continu gekeken naar nieuwe advertentie mogelijkheden om sponsoren aan te bieden. De public relations commissie is verantwoordelijk voor alle persberichten en contacten met de (lokale)media.

Naast de binding tussen de teamleden onderling werken wij ook continu aan de 'club'binding tussen de leeftijdsgroepen. Oudere spelers helpen en begeleiden bij de training van de jongeren en brengen zodoende hun kennis van het spel over op de jongeren. Ook de betrokkenheid bij het wel en wee van de club neemt hierdoor toe.

Al met al is het een gezellige en sociale club waarbij het plezier in het spel voor de jeugd voorop staat en voor de ouderen het winnen wat meer aandacht krijgt. Het Seniorenteam is dan ook in verschillende divisies kampioen geweest en werkt hard om nieuwe titels te bemachtigen.