Walking rugby

Rugby Nederland is samen met het Nationaal Ouderenfonds gestart met OldStars walking rugby in Nederland. Veel ouderen willen wel sporten, maar kunnen niet (meer), bijvoorbeeld omdat er onvoldoende passend aanbod is. Ouderen benaderen sport en bewegen anders en zoeken ook andere beweegvormen. Eind 2021 hebben wij als club deze aangepaste vorm van rugby ook omarmd, Omroep Flevoland heeft op de radio en televisie aandacht gegeven aan dit onderwerp door de initiatiefnemers (Brigette en Rachid) te interviewen en te filmen bij de kick-off.

OldStars walking rugby voor een betere levenskwaliteit voor ouderen
Sport wordt door middel van de OldStars spelvormen als middel ingezet om problemen (gezondheidsproblemen, geen actieve maatschappelijke rol, weinig sociale contacten) waarmee ouderen kampen bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Spelregels Walking Rugby
Oldstars walking rugby is een aangepaste spelvorm van het traditionele rugby. Er is minder fysiek contact en de focus ligt op participatie, uitdaging en bovenal plezier. Ervaren trainers of spelbegeleiders helpen om het spel eerlijk en inclusief te maken voor alle spelers. Deze aangepaste spelvorm van rugby is zowel voor spelers met als zonder eerdere rugbyervaring. Sportievelingen genieten van de dynamiek en het spelelement, waar oud-rugbyers de flexibiliteit van het rugby kunnen waarderen en nog jaren kunnen genieten van de sport.

Document – Spelregels walking rugby

Als je meer informatie wilt over walking rugby bij ons neem dan contact op via walkingrugby@rcbulldogs.nl.
Momenteel zijn we nog in de opstartfase en is er nog geen besluit genomen op welke dag of tijdstip de trainingen zullen aanvangen. In het voorjaar van 2022 gaan we opnieuw een herstart plannen en dan met het mooie weer erbij verwachten we een aantal leuke trainingen te gaan geven.

Oldstar Walking Rugby – promo filmpje

Item Omroep Flevoland – 1e Walking rugby training