Dames

Bij de dames spelen meiden en vrouwen van 16 jaar en ouder, dus geboren na 2005. Er zijn verschillende lidmaatschappen mogelijk bij de Dames:

Soort lidmaatschapToelichting
Senioren-lidVolledig trainingslidmaatschap en lid bij de Nederlandse Rugbybond voor alle competitiewedstrijden en de Social-klasse.
Studenten-lidZelfde als Senioren-lid, maar met studentenkorting (op vertoon van studentenkaart)
Recreanten-lidVolledig trainingslidmaatschap en lid bij de Nederlandse Rugbybond voor 6 competitiewedstrijden en de Social-klasse.
Social-lidVolledig trainingslidmaatschap en lid bij de Nederlandse Rugbybond voor de Social-klasse. Klik hier voor meer informatie.

Sinds 2018/2019 spelen onze Dames in clusterverband samen met Rugbyclub de Pink Panthers, Rugbyclub Hilversum en Rugbyclub Amstelveen. Binnen dit clusterverband zijn twee teams actief: de AllBlues welke uitkomen in de Ereklasse en de BluePanterDogs welke uitkomen in de 3e klasse. Door deze samenwerking kunnen wij onze Dames wedstrijden aanbieden op twee verschillende niveaus.

Omdat er nog niet genoeg meiden in Nederland rugby spelen, is het in de jeugd heel gebruikelijk dat de stoere rugby meiden gewoon samen met jongens in een team spelen. Vanaf 16 jaar kom je te spelen bij de Colts (<18), in deze groep wordt het verschil tussen meisjes en jongens vaak te groot. Voor de veiligheid en spelplezier is het mogelijk om als 16 & 17 jarige al voor het Dames team te gaan spelen, waarbij er dispensatie wordt aangevraagd bij Rugby Nederland. Binnen de Bulldogs wordt deze stap positief gestimuleerd, omdat we graag de veiligheid en het spelplezier nastreven.

Teamsamenstelling

Training en wedstrijden

De Dames hebben twee vaste trainingsavonden op dinsdag en donderdag van 20.30 tot 22.00 uur. De dinsdag is de trainingsavond voor het clusterteam en zal de trainingslocatie variabel zijn. Op donderdag wordt er standaard in Almere op het FBK getraind.

Op zondag spelen de Dames, in cluster verband (samen met een andere club) hun competitiewedstrijden in teams van 15 spelers (en 7 wisselspelers). Het wedstrijdprogramma en de uitslagen van de Dames, zijn terug te vinden op de site van Rugby Nederland.

Begeleiding seizoen 2020 - 2021

De Dames worden getraind door Ritchard.

Tijdens de wedstrijden verzorgt Ritchard ook de coaching.

De teammanager van de dames is Brigette Johnston.

Klik hier voor contactinformatie.