COVID-19

Update 16 februari 2022

Minister Ernst Kuipers van VWS heeft dinsdag 15 februari aangekondigd stapsgewijs verdere ruimte te bieden voor publiek en horeca op sportaccommodaties. Iedereen mag binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan. Publiek bij wedstrijden is toegestaan. Er gelden voorwaarden, onder andere voor het gebruik van het coronatoegangsbewijs. Per 18 en 25 februari komt er meer ruimte voor publiek en horeca op sportaccommodaties.

Per vrijdag 18 februari kan de horeca op sportaccommodaties open tot 01.00 uur. Tussen 05.00 uur en 01.00 uur mag er publiek aanwezig zijn bij amateursport (wedstrijden en trainingen), professionele sportwedstrijden en topcompetities. Het coronatoegangsbewijs (CTB) blijft tot 25 februari gelden voor de binnensport vanaf 18 jaar en bij de buitensport voor de voorzieningen binnen. Er zijn uitzonderingen voor vrijwilligers en mensen die beroepsmatig op sportaccommodaties aanwezig moeten zijn). Eenmaal binnen is een bezoekersnorm, placering, het dragen van mondkapjes en de 1,5 meter afstandsregel niet meer verplicht. Op plekken met meer dan 500 mensen binnen is een vaste zitplaats wel verplicht en geldt het advies voor het dragen van een mondkapje bij verplaatsing (voor iedereen van 13 jaar en ouder). Bij professionele sportwedstrijden is het CTB voor binnen- en buitensport verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder en geldt het advies voor het dragen van een mondkapje bij verplaatsing (voor iedereen van 13 jaar en ouder).

 

Op 25 februari gelden overal de normale openingstijden en vervalt ook de CTB-plicht op plaatsen waar minder dan 500 mensen bijeen zijn. Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien.

In de horeca van de sportaccommodaties gelden de algemene horecaregels.

 

Kijk voor alle vragen en antwoorden in de FAQ en de uitleg in het protocol Verantwoord Sporten (Check ook de vernieuwde quarantaine maatregelen). Dit bericht is ook hier te vinden op de website van Rugby Nederland.

Voor de meest actuele informatie betreffende de sport verwijzen wij jullie ook naar de website van de Rijksoverheid.

 

Protocol Verantwoord Sporten en FAQ

Het protocol Verantwoord Sporten en de FAQ’s zijn geactualiseerd; kijk hiervoor via deze links op de website van NOC*NSF.

 

Update 27 januari 2022

Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus per 26 januari verder versoepeld. Voor de sport betekent dit onder andere dat de competities kunnen worden hervat, publiek onder voorwaarden weer welkom is en dat de horeca op sportaccommodaties, ook onder voorwaarden, open mag tot 22.00 uur ’s avonds. De anderhalve meter afstandsregel blijft wel van kracht waar die de sportbeoefening niet in de weg staat en geldt ook voor en na het sporten.

Het publiek moet die afstandsregel eveneens in acht te nemen. Een coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht voor publiek bij amateursport binnen vanaf 18 jaar en voor publiek bij professionele sportwedstrijden (Topcompetitie – Ereklasse) binnen en buiten vanaf 13 jaar. Als het publiek een vaste zitplaats heeft, mag een locatie (zowel binnen als buiten) zoveel plaatsen benutten als kan met de 1,5-meter-regel (1/3 capaciteit). En binnen maximaal 1.250 bezoekers hebben. Publiek moet om uiterlijk 22.00 uur de sportaccommodatie weer verlaten.

Voor de binnensport is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist, bij de buitensport geldt dat voor de voorzieningen binnen. Er zijn uitzonderingen voor vrijwilligers en mensen die beroepsmatig op sportaccommodaties aanwezig moeten zijn. Mondkapjes zijn verplicht voor personen vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten, en voor binnenfaciliteiten van buitensportlocaties.

In de horeca van de sportaccommodaties gelden de algemene horecaregels, waaronder de verplichting van een coronatoegangsbewijs (CTB) vanaf 18 jaar, verplichte zitplaatsen, anderhalve meter afstand en een mondkapje bij verplaatsing.

Kijk voor alle vragen en antwoorden in de FAQ en de uitleg in het protocol Verantwoord Sporten (Check ook de vernieuwde quarantaine maatregelen). Dit bericht is ook hier te vinden op de website van Rugby Nederland.

Voor de meest actuele informatie betreffende de sport verwijzen wij jullie ook naar de website van de Rijksoverheid.

Protocol Verantwoord Sporten en FAQ

Het protocol Verantwoord Sporten en de FAQ’s zijn geactualiseerd; kijk hiervoor via deze links op de website van NOC*NSF.

Toolkit & Checklist NOC*NSF

De NOC*NSF heeft in de toolkit meer praktische informatie, hulpmiddelen en voorlichtingsmateriaal. De checklist brengt alle aandachtspunten in kaart en geeft ook een overzicht van financiële regelingen voor sportverenigingen.

 

 Update 14 januari 2022

Hierbij wederom een update naar aanleiding van de persconferentie met dit keer voor ons als sportsector een aantal zeer welkome versoepelingen.
Belangrijkste voor ons:
– geen tijdsrestricties, dus gaan we doordeweeks weer naar ons vaste tijdschema.
– geen leeftijdsrestricties, dus senioren, Socials en MUMs kunnen ook weer trainen.
–  binnen locaties gaan ook weer open, dus de guppen kunnen weer in de gymzaal en onze gym is ook weer open voor 18+ leden.

Wat nog wel geldt net zoals afgelopen maanden:
– geen toeschouwers
– alleen wedstrijden onderling
– clubhuis is dicht en alleen open voor afhaal.
– kleedkamers zijn open en voor 18+ alleen voor gebruik met CTB.

Laten we er met elkaar van genieten dat we ieder geval allemaal weer kunnen sporten. Blijf je aan de basisregels houden, zodat we binnenkort weer helemaal open kunnen.

met Sportieve groet namens
De TC en het Bestuur

Kijk voor alle vragen en antwoorden in de FAQ en de uitleg in het protocol Verantwoord Sporten.
Voor de meest actuele informatie betreffende de sport verwijzen wij jullie ook naar de site van de Rijksoverheid.

Update 11 januari 2022

Hierbij een korte update naar aanleiding van de berichtgeving van het demissionaire kabinet dat jongeren tot en met zeventien jaar vanaf  dinsdag 11 januari tot 20.00 uur buiten mogen sporten. Onderstaand de wijzigingen per 11 januari 2022.

Vanaf 11 januari 2022 is sporten op buitensportlocaties mogelijk tot en met 17 jaar tussen 05.00 en 20.00 uur en voor 18 jaar en ouder tussen 05.00 en 17.00 uur.

 • Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand, exclusief trainer/instructeur. De trainer/instructeur mag zich ook op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal richten en mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal;
 • Jeugd tot en met 17 jaar kan buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club; zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand te houden. Er wordt dus geen competitie gespeeld buiten het eigen clubverband. Wat betreft de leeftijdscategorieën hanteren we de teams waarin je speelt. Speel je bij de senioren? Dan geldt 18+ voor jou. Speel je bij de Colts? Dan val je binnen de jeugd.

Kijk voor alle vragen en antwoorden in de FAQ en de uitleg in het protocol Verantwoord Sporten.

Voor de meest actuele informatie betreffende de sport verwijzen wij jullie ook naar de site van de Rijksoverheid.

Protocol Verantwoord Sporten en FAQ

Het protocol Verantwoord Sporten en de FAQ’s zijn geactualiseerd; kijk hiervoor via deze links op de website van NOC*NSF.

Update 3 november 2021

Gisteravond was er weer een persconferentie. Hieronder vindt u schematisch de huidige maatregelen en de aangekondigde verscherpte maatregelen per 6 november 2021.

Persconferentie coronavirus 2 november 2021 in eenvoudige taal

Basisregels

Bij klachten: blijf thuis en laat u testen bij de GGD.
Ook als u al geprikt bent.

 • Bent u positief getest? En hebt u dus corona?
  Blijf dan thuis. En blijf uit de buurt van anderen. Ook als ze al geprikt zijn.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Dat is veiliger.
 • Geef andere mensen geen hand.
 • Was vaak en goed uw handen.
 • Hoest en nies in uw elleboog.
 • Zorg voor frisse lucht in huis.

Toegangsbewijs vanaf 6 november op meer plekken verplicht

Vanaf 6 november moet u uw coronatoegangsbewijs en identiteitskaart op meer plekken laten zien:

 • in restaurants en cafés, binnen en buiten op terrassen

Sport

Gaat u sporten, binnen of buiten? Vanaf 6 november laat u uw coronatoegangsbewijs en identiteitskaart zien. Bijvoorbeeld:

 • in sportkantines
 • op sportvelden

Dit geldt voor sporters en publiek. Van 18 jaar en ouder.

Hieronder een link naar de uitgebreide voorgestelde landelijke regelgeving met betrekking tot Corona:

Persconferentie coronavirus 2 november 2021 in eenvoudige taal | Rijksoverheid.nl

We realiseren ons dat het voor iedereen een bijzondere tijd is en hopen dat, door ons te houden aan bovenstaande regelgeving, wij onze trainings- en thuisspeeldagen tot een succes kunnen maken. Wel blijft het uiteindelijk de individuele verantwoordelijkheid om de regels ook na te leven.

UPDATE 23 september 2021

De door de overheid aangekondigde Corona versoepelingen gaan zaterdag 25 september 2021 in en hebben impact op de vereniging. We zijn heel blij dat door de versoepelingen straks meer mogelijk is en we elkaar op de club weer makkelijker kunnen treffen.

Deze week ontvingen we onderstaand bericht van de bond, Rugby Nederland. Wij willen u vragen deze informatie door te nemen. Voor spelers en toeschouwers zullen de regels op en rond het veld aanzienlijk soepeler worden. Publiek is welkom bij trainingen en wedstrijden en per 25 september vervalt de anderhalve meter afstandsregel. Het spelen van wedstrijden is daarbij weer voor iedereen toegestaan. Omdat we met onze kantine voor de Corona-regels onder horecawet vallen, moeten en zullen we de aangepaste regelgeving voor de horeca aanhouden. Onderdeel van de nieuwe regelgeving is de controle op een Coronatoegangsbewijs. 

Wanneer er wel CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

 • Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca; 

Wanneer er geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

 • Voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
 • Het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;

In het geval de kantine voor horeca wordt gebruikt (het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca) zullen ook wij bezoekers op een Coronatoegangsbewijs moeten controleren. Binnen de vereniging werken we met vrijwilligers. Wij maken de wet niet, maar worden wel geacht deze uit te voeren. Daarom verzoeken wij u vriendelijk, doch dringend, binnen de vereniging de landelijke regels te respecteren en hierover niet in discussie te gaan.

===========bericht van Rugby Nederland========================

De huidige Corona regelgeving geeft aan dat de wedstrijden voor iedereen zijn toegestaan en publiek is bij amateurwedstrijden en -trainingen welkom, met inachtneming van de anderhalve meter afstand en met vaste zitplaatsen.
Sportlocaties mogen honderd procent van hun capaciteit op anderhalve meter afstand gebruiken en niemand hoeft tijdens het sporten onderling afstand te houden als dit de sportbeoefening in de weg staat.

Per 25 september vervalt de anderhalve meter afstandsregel.
Publiek is welkom bij trainingen en wedstrijden.
Alleen voor publiek bij professionele sportwedstrijden en topcompetities geldt dat een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder. (Niet voor RC Bulldogs van kracht).
(onder professionele sportwedstrijden en topcompetities worden al die sporten verstaan die tijdens de Lockdown-periode vanaf 17 december 2020 bij uitzondering toestemming hadden om te trainen en wedstrijden te spelen).

Evenementen en sportkantines

Bij sportevenementen met coronatoegangsbewijzen mag tot 25 september tweederde van de capaciteit gebruikt worden (Niet voor RC Bulldogs van kracht).
Bezoekers hoeven dan geen 1,5 meter afstand te houden, maar iedereen heeft wel een vaste zitplek. (Niet voor RC Bulldogs van kracht).

Lees hier meer over de maatregelen rond evenementen.
Voor sportkantines gelden de regels zoals die voor de horeca gelden.

Per 25 september geldt: buiten geen maximaal aantal bezoekers, binnen met vaste zitplaats ook geen maximaal aantal bezoekers.
Indien er binnen geen vaste zitplaatsen zijn geldt dat maximaal 75% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden.
Dit alles is toegestaan tot 00.00 uur ’s avonds.

Vanaf 25 september 2021 is het mogelijk toegang tot horeca te krijgen met een corona-toegangsbewijs.
Voor de sport zijn er een aantal uitzonderingen hierin.
Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs.
Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

Wanneer er wel CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

 • Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca; 

Wanneer er geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

 • Voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
 • Het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;

Kind Regards / Met vriendelijke groet,

Rugby Nederland

RESPECT DISCIPLINE KAMERAADSCHAP

Bok de Korverweg 6, 1067 HR ǀ Postbus 8811, 1006 JA ǀ Amsterdam
T +31 (0)20 48 08 100 ǀ +31 (0)6 41 46 86 01

UPDATE 26 juni 2021

UPDATE 31 maart 2021

Buitensporten in teamverband is vanaf 31 maart 2021 ook weer mogelijk voor sporters vanaf 26 jaar in groepjes van vier.

 

UPDATE 25 februari 2021

Deze week is de landelijke corona-situatie in de persconferentie door de overheid geschetst.
Daarbij werd er nog steeds een zorg uitgesproken, maar zijn er toch een aantal versoepelingen aangekondigd. Er is aangegeven dat de versoepelingen alleen veilig mogelijk zijn als de regels nog steeds strikt worden aangehouden.

De versoepelingen hebben ook betrekking op de sport. Buitensporten in teamverband is vanaf 3 maart weer mogelijk voor sporters tot en met 26 jaar. We zijn blij dat het daarmee voor een groot deel van de leden weer mogelijk is te genieten van onze rugby sport. Wel snappen we natuurlijk dat het bericht van de overheid een domper zal zijn geweest voor leden boven de 26 jaar, want jullie moeten nog even geduld hebben.

We ontvingen over de aangekondigde versoepelingen en regels dit schrijven  van de bond, Rugby Nederland. De Technische Commissie van Rugby Club Bulldogs Almere heeft overleg gehad over de invulling van deze versoepeling. Daarbij zal natuurlijk rekening worden gehouden met de avondklok en kijken we naar sportonderdelen die met niet al te veel contact veilig mogelijk zijn.

Zolang de avondklok van kracht is zal de jeugd op dinsdag & donderdag van 18.15 tot 20.15 blijven trainen en zal de groep t/m 26 jaar vanaf 3 maart op woensdag van 19.00 tot 20.15 gaan trainen en op zondag van 10.00 tot 12.00. De groep van 27+ heeft nog steeds de mogelijkheid om in 2-tallen op 1,5 meter te trainen, wanneer de club open is.

Actuele trainingstijden zijn nu:

Team naamGeboren inTrainingsdagenTrainingstijden
Guppen (<6 jaar)2015 & 2016zaterdag10:00 – 10:30
Turven (<8 jaar)2013 & 2014zaterdag10:00 – 11:00
Benjamins (<10 jaar)2011 & 2012dins- & donderdag18:15 – 19:30
Mini’s (<12 jaar)2009 & 2010dins- & donderdag18:15- 19:45
Cubs (<14 jaar)2007 & 2008dins- & donderdag19:00 – 20:15
Junioren (<16 jaar)2005 & 2006dins- & donderdag19:00- 20:15
Colts (<18 jaar)2003 & 2004zaterdag13:00 – 14:30
Dames(<27 jaar)voor 2003woensdag/zondag19:00 – 20:15/10:00 – 12:00
Heren (<27 jaar)voor 2003woensdag/zondag19:00 – 20:15/10:00 – 12:00
Socialvoor 2003X
Rugby Mum’senthousiaste moedersX

 

 

UPDATE 22 januari 2021

Vanwege de avondklok zijn de trainingstijden voor de cubs en junioren met 15 minuten ingekort en schuiven de colts naar de zaterdag. Actuele trainingstijden zijn nu:

Team naamGeboren inTrainingsdagenTrainingstijden
Guppen (<6 jaar)2015 & 2016zaterdag10:00 – 10:30
Turven (<8 jaar)2013 & 2014zaterdag10:00 – 11:00
Benjamins (<10 jaar)2011 & 2012dins- & donderdag18:15 – 19:30
Mini’s (<12 jaar)2009 & 2010dins- & donderdag18:15- 19:45
Cubs (<14 jaar)2007 & 2008dins- & donderdag19:00 – 20:15
Junioren (<16 jaar)2005 & 2006dins- & donderdag19:00- 20:15
Colts (<18 jaar)2003 & 2004zaterdag13:00 – 14:30
Damesvoor 2003X
Herenvoor 2003X
Socialvoor 2003X
Rugby Mum’senthousiaste moedersX

UPDATE 15 december 2020

Voor heel Nederland zijn per 15 december 2020 aanvullende lockdown maatregelen ingegaan om verspreiding van het Corona virus tegen te gaan.

Hieronder vindt u meer informatie over wat dit betekent voor sporten:

Spelregels voor sport in het kort:

Om groepsvorming, sociale contacten en reisbewegingen te verminderen, zijn er nieuwe maatregelen voor sport.

Wat mag wel?

 • Buiten mag maximaal met twee personen (exclusief instructeur) gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter onderling afstand wordt gehouden. Dit geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen met grotere groepen buiten sporten. Zij mogen gewoon trainen en hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Kinderen vanaf 13 jaar mogen na het sporten alleen niet bij elkaar komen met meer dan 2 personen. Voor jongere kinderen geldt deze beperking niet.
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen. Het plan van het kabinet is dat topsporters vanaf 17 december weer in de topsportcompetities kunnen trainen en wedstrijden mogen spelen. Het gaat om een selecte groep van ongeveer 1000 voetballers en ongeveer 5000 topsporters uit overige sporten. Het betreft, zowel voor mannen als voor vrouwen, de volgende sporten: hockey, basketbal, waterpolo, volleybal, handbal, korfbal, beachvolleybal, honkbal, softbal, rugby, ijshockey, rolstoelbasketbal, zaalvoetbal, cricket, badminton en tafeltennis. Zie hiervoor ook de website van NOC-NSF
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.

Wat mag niet?

 • In een binnenruimte is sporten niet toegestaan, sporthallen en andere binnensportlocaties zijn gesloten.
 • Zwembaden zijn gesloten en zwemlessen gaan niet door.
 • Groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld. Ook niet door kinderen en jongeren tot en met 17 jaar (wel onderlinge trainingspartijen, maar geen wedstrijden tegen sporters van andere verenigingen).
 • Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

UPDATE 14-10-2020

Gisteren zijn er in de persconferentie nieuwe aanvullende corona maatregelen aangekondigd door de minister president. De overheid spreekt van een gedeeltelijke lockdown die wordt ingesteld om het oplopende aantal besmettingen in het land terug te dringen. De aanvullende maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober 2020, vanaf 22:00 uur en hebben ook impact op de sport.

De basisregels (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen ) blijven in Nederland van kracht en worden aangevuld met een nieuw pakket aanvullende maatregelen, ook voor de sport.

Dit betekent in het kort dat de amateursport voor een tweede keer aan banden wordt gelegd. Teamsport voor volwassenen is tijdelijk niet mogelijk en alle competities worden stilgelegd om het aantal reisbewegingen en sociale contacten te verminderen.

Voor de sport zullen onderstaande aanvullende maatregelen gelden:

 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Teamsport voor volwassenen wordt daarmee stilgelegd.
 • Wedstrijden zijn niet toegestaan. Deze regel is van kracht op zowel jeugdwedstrijden als seniorenwedstrijden.
 • Voor kinderen tot 18 jaar blijft het toegestaan te sporten (trainen) in teamverband en het binnen de vereniging spelen van wedstrijden onderling met teams van eigen club.
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. Kom omgekleed naar de club en douche thuis.

Ook de reeds bestaande regels blijven van kracht, zoals:

 • Geen toeschouwers op het sportcomplex, alleen begeleiders
 • Na het sporten het sportcomplex direct verlaten
 • Neem een eigen bidon mee naar de club
 • Na het sporten onderling 1,5 meter afstand houden
 • Blijft bij corona gerelateerde klachten thuis

Dit betekent dat we ook bij onze vereniging, Rugby Club Bulldogs Almere, voorlopig helaas stoppen met het in teamverband sporten voor senioren en we alle wedstrijden stilleggen.  Trainingen voor de jeugd zetten we door, maar de kantine, de kleedkamers en douches zijn gesloten.

Op de RIVM site treft u een overzicht van het pakket aanvullende maatregelen: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/10/13/gedeeltelijke-lockdown-om-besmettingen-terug-te-dringen

In onderstaande link vind u op de site van de RIVM antwoorden op veel gestelde vragen over de corona maatregelen voor sport:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Door de inzet van alle clubleden en vrijwilligers presteren we als vereniging geweldig. We zijn trots op wat we afgelopen maanden samen hebben weten te bereiken en willen jullie hartelijk bedanken. We vinden het heel spijtig dat de genomen maatregelen nodig blijken te zijn. We hopen op alle begrip en natuurlijk zullen we ons als vereniging ook nu weer keurig aan de nieuwe maatregelen houden. Als vereniging houden we contact met de bond, Rugby Nederland, en de Gemeente. We blijven kijken wat er wel mogelijk blijft voor leden. Zodra er nieuws is zullen we jullie weer daarover snel informeren.

 

UPDATE 30-09-2020

Op dinsdag 27 september 18:00 uur zijn er in Nederland nieuwe corona maatregelen van kracht geworden. De RIVM regels gelden voorlopig landelijk voor 3 weken en verlenging of aanscherping is mogelijk. Wij hebben u daarover reeds kort geïnformeerd en aangegeven met meer informatie te komen zodra er meer bekend is. Deze week hebben we vanuit de Nederlandse Rugbybond, de Gemeente en de overheid aanvullende informatie ontvangen. Er zijn overleggen geweest en de uitkomsten en besluiten willen we graag met u delen.

1. Wedstrijden

Het bestuur en Technisch Commissie hebben intern en ook met de clubs in de regio overlegd.
Daarin is besloten om gezamenlijk met de regio Midden-Oost voor de komende 3 weken de Turven en Benjamins niet te laten spelen.
Hier hebben we de volgende twee argumenten voor.
1) Gezien de leeftijd van de Turven(<8) en Benjamins (<10) en er geen, dan wel een beperkt aantal ouders mee mogen met wedstrijden is dit een te grote verantwoordelijkheid voor de vrijwillige coaches.
2) Het gaat voor deze 3 weken om 2 speelrondes, want 1 weekend betreft het herfstvakantie en waren er geen wedstrijden ingepland.

Voor de Mini’s, CJC en senioren gaan de wedstrijden vooralsnog wel door.
Voor de periode na deze 3 weken gaan we actief met de regio aan de slag voor oplossingen en alternatieven.

2. Trainingen

De turven training zal de periode met aanvullende landelijke corona maatregelen voorlopig terug verhuizen naar de zaterdagochtend van 10.00 tot 10.45 uur.
We doen dat om de de drukte op donderdagavond te voorkomen.
Het is daarmee mogelijk de training voor de turven zo in te richten/te placeren dat de ouders buiten het terrein achter het hek, de training toch kunnen volgen.

De trainingen voor de guppen, benjamins, mini’s, CJC en senioren gaan vooralsnog door de op de gebruikelijke tijden.

3. Kantine & toeschouwers

De belangrijkste wijziging voor de komende 3 weken is dat de Kantine dicht is en dat er geen toeschouwers bij de trainingen & wedstrijden aanwezig mogen zijn.
Bij uitwedstrijden worden ouders die kinderen brengen als begeleider beschouwd. Daarbij mogen alleen de ouders die als chauffeur van teamspelers bij uitwedstrijden optreden wel als begeleider een sportcomplex betreden.
Dit is bij thuiswedstrijden niet het geval. Chauffeurs van de thuisspelende ploeg worden in de nieuwe RIVM regels niet als begeleider, maar als toeschouwers gezien en mogen bij een thuiswedstrijd niet op het sportcomplex komen.

We doen een oproep om bij de Mini’s en de CJC het aantal begeleiders (ouders die rijden) tijdens uitwedstrijden zo veel mogelijk te beperken.

4. Regels in het kort

Nog even onder elkaar alle regels die reeds gecommuniceerd zijn:
* Bij klachten blijf thuis en houdt voor en na trainingen & wedstrijden de 1,5 meter afstand.
* Als jij of een huisgenoot in afwachting is van de uitslag van de Corona-test, blijf je thuis.
* Het clubhuis is dicht, ingang via de hek (rechts) en volg de aangegeven looproutes.
* Kom in sportkleding naar de club en neem je eigen bidon mee.
* Na een training en/of wedstrijd verlaat je direct het terrein.
* Er mogen geen toeschouwers meer bij de trainingen en wedstrijden aanwezig zijn.
* Er zijn momenteel 2 kleedkamers (aan de voorkant) open voor incidenteel toilet gebruik.
* Alleen na wedstrijden mag er gedoucht worden, maar wel de 1,5 meter in acht houden (niet na trainingen en na douchen direct het terrein verlaten).
* Ouders en toeschouwers zijn niet meer op het terrein toegestaan.
* Begeleiding die op dat moment een taak uitvoeren mogen wel aanwezig zijn.
* Bij uit wedstrijden wordt de ouder die de kinderen brengt als begeleider gezien.
* Spelers mogen uiteraard op het terrein aanwezig zijn als ze spelen of trainen.
* De regel maximaal 40 personen in een groep voor buitenactiviteiten is voor sporten en verenigingen uitgesloten.
* Tijdens trainingen en wedstrijden is gevraagd aan de teammanagers om aanwezig te zijn en te fungeren als Corona-coördinator.

Op de site van de RIVM treft u de antwoorden op de meest voorkomende vragen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Vanuit de overheid en de gemeente zal meer en scherper toegezien gaan worden op naleving van de regels.
Vrijwilligers zullen als corona coördinator de club helpen. Respecteer deze rol en volg aanwijzingen op.
U helpt de sport, de club en zijn leden het best door de regels na te leven.
Daarom vragen we de leden, ouders en begeleiders zich aan de landelijke, regionale en club Corona-regels te houden, zodat veilig sporten mogelijk blijft.

SAMEN STAAN WE STERK

 

 

UPDATE 29-09-2020

UPDATE 15-08-2020

Volgende week starten alle teams weer met de trainingen op de club. Hieronder de belangrijkste regels, met betrekking tot COVID-19, die hierbij in acht dienen te worden genomen.

Voor alle bezoekers van ons sportcomplex blijven de basisregels van kracht

Uiteraard houden we ons aan de landelijke regels. Zodra de landelijke regels veranderen zullen we deze ook op de club doorvoeren.
Er bestaat dus een kans dat de huidige regels de komende tijd veranderen. Houd onze informatiekanalen dus goed in de gaten.

* Op het veld *

 • Sporten is mogelijk voor iedereen zonder limiet
 • Naast het veld onderlinge afstand 1,5 meter aanhouden
 • Drink uit je eigen bidon
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening worden de sporters direct toeschouwer (zie hieronder: Toeschouwers langs het veld)

* Toeschouwers langs het veld *

 • Publiek tijdens het sporten langs het veld op 1,5m onderling
 • Maximaal 250 bezoekers op het sportcomplex

* In de kantine *

 • Onderlinge afstand 1,5 meter
 • Iedereen zittend op 1,5 m onderlinge afstand
 • Maximaal 50 personen in de kantine, geen reservering
 • Maximaal 6 mensen aan de bar voor bestellingen
 • Reserveren plek verplicht
 • Gezondheidscheck verplicht
 • Naam en nummer aangeven
 • Placering verplicht

* Op het terras *

 • Onderlinge afstand 1,5 meter
 • Iedereen zittend op 1,5 m onderlinge afstand

Kleedkamers *

 • Kleedruimtes, toilet- en douchevoorzieningen en kantines van sportaccommodaties zijn open
 • Onderlinge afstand 1,5 meter

Route*

 • Ingang nog steeds via het hek achter het clubhuis (hoofdingang blijft dicht)
 • Het hek aan de voorkant bij de TBM kleedkamers wordt de uitgang
 • De ingang van de kantine is bij het terras
 • De uitgang van de kantine is bij de bestuurskamer

 

____________________________________________________________________________________________________________

Oorspronkelijke tekst:

Na weken niet op het veld te hebben mogen trainen zijn er door de overheid enkele versoepelingen aangekondigd voor de jeugdsport.

Nadat de premier zijn nieuws bracht over deze nieuwe fase, waarover we jullie hebben geïnformeerd, zijn we in overleg gegaan met de Gemeente over hun coördinerende rol. In een brief heeft de Gemeente ons te kennen gegeven dat sportclubs die een vorm van training op willen starten, daarvoor een uitgewerkt plan ter goedkeuring in moeten leveren.

Om te horen wat rugby Nederland doet, is er contact geweest met de bond en met verschillende verenigingen. Bij alle verenigingen merken we, dat er net als bij ons, een absolute wens bestaat om voor de laatste maanden van dit seizoen nog een vorm van trainen mogelijk te maken. Mits dat op een veilige manier kan.

Als club hadden we op een eerder moment geschreven dat we dit seizoen als beëindigd beschouwden, omdat we bijvoorbeeld het veld niet meer mochten betreden. Samen met de Gemeente is daar een oplossing voor gevonden, waardoor we de komende maanden op het bijveld mogen trainen. Ons hoofdveld blijft gesloten voor jaarlijks onderhoud.

Nu er een veld beschikbaar is en de club-staff graag de trainingen voor onze jeugdgroepen opstart, zijn we als club gaan kijken naar de mogelijkheden. Samen met de Technische Commissie hebben we ons voorbereid op het weer welkom heten van onze jeugdleden en is er een plan van aanpak geschreven. Dit plan is overlegd met de Gemeente, is goedgekeurd en vinden jullie hieronder. Lees het plan aandachtig door. Enkele onderdelen uit het plan zijn:

 • We willen vanaf 5 mei weer starten met het geven van trainingen aan de jeugd, volgens een schema;
 • Als vereniging hebben we ervoor gekozen tussen personen een afstandsmarge van 2 meter aan te houden;
 • Omdat de overheid verschillende eisen stelt aan de trainingen aan jeugd tot 13 jaar en de jeugd tussen de 13 en 18 jaar, is daarmee in het plan rekening gehouden. De trainingstijden voor de verschillende groepen staan in de tabel in het plan;
 • In mei trainen we in de teamsamenstelling van seizoen 2019/2020. In juni trainen we in de teamsamenstelling seizoen 2020/2021. Voor het trainen van 2e jaars Colts tot en met 18 jaar in de maand juni bekijken we nog wat er mogelijk is;
 • Bij trainingen tot 13 jaar is fysiek contact toegestaan. De trainingen voor de oudere jeugd zal meer gericht zijn op conditie, waarbij de 2 meter minimale afstand tussen personen geldt;
 • In het plan treffen jullie een plattegrond met routemap. Spelers komen op een andere plek binnen dan waar ze de club verlaten. Op de map staat ook duidelijk aangegeven dat de zones voor brengen en het ophalen verschillend zijn;
 • Het is ouders/begeleiders niet toegestaan tijdens trainingen op het rugby-terrein te betreden;
 • De kantine, de Gym, douches, toiletten en de kleedkamers blijven voor leden gesloten;
 • Leden zorgen voor aankomst dat er is geplast, de handen zijn gewassen en zij nemen zelf een eigen bidon met drinken mee naar de club;
 • Leden houden zich aan het tijdschema, komen niet te laat en komen niet eerder dan 10 minuten voor aanvang handen wassen bij de club.

De bond heeft voor de leden en ouders een keurige checklist opgesteld. Deze vinden jullie onderaan de pagina.

We zijn heel blij dat wij voor de jeugd weer een vorm van teamsport op kunnen starten.

De versoepeling is alleen veilig mogelijk als we ons allemaal aan het door de Gemeente goedgekeurde plan houden, waarbij we de regels van de overheid natuurlijk in acht blijven nemen. De gemeente zal toezien op de handhaving van het door ons ingediende plan en kan sancties opleggen bij het niet nakomen ervan.

Wij wensen jullie heel veel succes en vertrouwen op jullie inzet, gezond verstand en medewerking. Samen kunnen we het opstarten mogelijk maken door flexibiliteit en clubliefde. Laten we daar trots op zijn.

Namens het bestuur en de TC,

Edwin Veenendaal  Bart van Rooijen
Voorzitter                 Hoofd TC

UPDATE 12 mei 2020:

Gisteren is er met de Rugbybond en de Gemeente afstemming geweest over trainen van leden >18 jaar. Hoera, ook de senioren-trainingingen kunnen worden hervat. De trainingen zijn op de woensdagavonden en starten om 20:30 uur (20:15 uur arriveren). De voorzorgsmaatregelen zijn gelijk aan die van de groep 13-18 jaar, zoals deze in het plan staan omschreven.

 

Plan voor herstart van Rugby Club Bulldogs Almere
Checklist voor ouders en verzorgers
Looproutes op de club ivm COVID-19