Vertrouwenspersoon

Als club zijn we verplicht om alle leden een -zoals dat heet- veilige sportomgeving te bieden. Je moet bij ons met plezier kunnen sporten, zonder allerlei knagende gedachten over de manier waarop we met elkaar omgaan. Als extra voorzorg hebben we nu de functie van Vertrouwenspersoon ingericht. Bij de vertrouwenspersoon kun je terecht als je ziet of een sterk vermoeden hebt dat er iets mis is in de manier waarop leden met elkaar of met jou omgaan. Hieronder lees je er meer over.

Even voorstellen?

Wij zijn Mirjam van Kessel en Jean-Paul van den Hoed. Mirjam is moeder van een speler van de CJC en speelt zelf bij de Mums. Jean-Paul is zelf een speler bij de senioren, scheidsrechter in opleiding voor jeugdwedstrijden, zijn zoon speelt bij de CJC en Jean-Paul doet soms EHBO bij GBTM dagen. Daarmee zijn beiden geregeld op de club te vinden op trainingstijden en bij evenementen en wedstrijden. En allebei vinden het belangrijk dat ook bij onze club voor iedereen er altijd een luisterend oor zal zijn.

Wat is ongewenst gedrag?

Plezier in sport en ontmoeten is belangrijk. Gedrag dat dit plezier in de weg staat, is ongewenst. Ongewenst gedrag kan zijn: pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en vechten, schoppen, slaan enz. Kortom: gedrag dat niet past binnen onze sportieve vereniging en waar jij of een ander onder lijdt. Het is jammer, maar overal waar groepen mensen bij elkaar komen bestaat de kans dat ongewenst gedrag ontstaat. Met het aanwijzen van een vertrouwenspersoon geeft het bestuur aan dat voor dit ongewenste gedrag geen plaats is binnen onze vereniging.

Waarom een vertrouwenspersoon?

Bij Rugby Club Bulldogs Almere kunnen we op een ontspannen manier sporten en elkaar ontmoeten. Belangrijk daarbij is dat we op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Gelukkig is dat ook de meest voorkomende manier binnen onze vereniging.
Toch kan het gebeuren dat bepaald gedrag, dat bijvoorbeeld als een grapje begon, vervelend wordt. Het kan dan zo worden dat jij, of iemand anders in je omgeving, daar onder te lijden heeft. Dan gaat het gedrag over een grens.

Wanneer neem je contact op?

Als je niet weet hoe je een situatie met vervelend gedrag oplost en je vindt het moeilijk om er met je ouders, trainer of coach over te praten, dan kun je het voorval met mij bespreken. In de allereerste plaats luister ik naar je verhaal. Veel mensen denken dat ze zeuren of overdrijven als ze dit soort klachten hebben. Ook voelen sommigen zich een verklikker ofzo. Bij de vertrouwenspersoon kun je altijd terecht en je kunt er zeker van zijn dat alles wat je zegt tussen ons blijft. Samen bekijken we op welke manier je klacht het beste afgehandeld kan worden. Uiteraard is ons gesprek vertrouwelijk en zonder jouw toestemming onderneemt niemand verdere stappen.
Voor meer informatie over de functie van de vertrouwenspersoon vind je hier de link naar Taken Vertrouwenspersoon.

Hoe neem je contact op?

Je kunt ons mailen als je zelf te maken hebt met ongewenst gedrag of als je tijdens of na het sporten ontdekt dat iemand anders er onder lijdt. Wij maken dan, indien nodig, een afspraak voor een gesprek. Ons mailadres is: vertrouwenspersoon@rcbulldogs.nl

Je kunt ons natuurlijk ook aanspreken op de vereniging zelf.