GTBM

GTBM (Guppen, Turven, Benjamins en Mini’s)

2020 / 2021

De jongste jeugd is verdeeld in 4 leeftijdscategorieën

  • Guppen (< 6 jaar)
  • Turven (6 en 7 jaar)
  • Benjamins (8 en 9 jaar)
  • Mini’s (10 en 11 jaar)

TBM-ers spelen geen landelijke competitie, maar spelen regionaal georganiseerde toernooien. Daarnaast organiseert Rugby Nederland dit seizoen twee TBM Bondsdagen.

TBM spelen met afwijkende spelregels. De aangepaste spelregels van de jeugd vindt u HIER.

De Turven spelen Tag Rugby, waarbij er geen fysiek contact is. Spelregels voor Tag Rugby staan beschreven in een handzaam boekje. De digitale versie hiervan vindt u HIER.

De Guppen spelen in principe nog geen wedstrijdjes, bij de Guppen worden ze spelende wijs voorbereid op hun Turven tijd. Voor die Guppen die er al klaar voor zijn, kunnen gedurende hun Guppen periode al doorstromen naar de Turven en ook al Tag Rugby gaan spelen.

Bondsdagen

Tijdens de Bondsdagen krijgen de jeugdspelers de kans om ervaring op te doen tegen andere tegenstanders dan de tegenstanders die ze normaal in hun district treffen. Dat is belangrijk voor hun rugby-ontwikkeling.
Uiteraard ontkomen we dan niet aan langere reistijden. De ervaring leert echter dat de kinderen dit toch vaak als een dagje uit zien en de langere reistijd voor hen dan geen grote rol meer speelt.