Nicky Dix terug uit Spanje

Nadat we onder andere Aras, Bas, Kiran en Quitin, als voormalig spelers van Rugby Club Bulldogs Almere naar het buitenland zagen vertrekken voor een rugbyavontuur, was het nu de beurt aan Nicky Dix. Afgelopen maandag is ze teruggekomen vanuit Valencia – Spanje, waar ze de laatste 3 maanden verbleef en rugby speelde bij Lesabelles.
Het begon iets meer dan 3 maanden geleden met een telefoontje van een rugby-recruiter, die had Nicky haar naam doorgekregen. Of ze per direct (binnen een week) voor 3 maanden in Spanje wilde aansluiten bij Lesabelles in Valencia, een debutant in de hoogste divisie van de Spaanse dames competitie. Nicky wilde deze kans niet laten schieten en het lukte om haar stage tijdelijk voor 3 maanden op pauze te zetten. Samen met twee andere speelsters van het Nederlands damesteam, Lieve Stallman en Jordan Heil, vloog Nicky 3 maanden geleden naar Spanje voor dit avontuur. De vlucht en accommodatie was geregeld door Lesabelles en met ze 3-en verbleven ze deze maanden in een appartement op 20 minuten van de club.
Er werd zes keer per week gesport, 2 avonden in de gym, 3 avonden op het veld en in het weekend een wedstrijd of een training. Overdag kon Nicky gewoon haar online lessen volgen, van haar studie (2e jaar Agogische medewerker). Lesabelles heeft twee damesteams en tijdens de trainingen stonden er wel 45 dames op het veld, voor Nicky was dit nieuw en een fantastische ervaring. Jammer genoeg maak je dat in Nederland eigenlijk alleen mee bij het Nederlands team. Nu konden er dus live scrums getraind worden i.p.v. op een scrummachine. Verder leerde ze veel over line-out technieken en vooral veel over haarzelf en haar rol op het veld. Ook moest ze snel wat Spaans leren, want niet alle trainers of speelsters konden Engels. Dus ze leerde snel de basis voor op het veld: “Links – Rechts – Naar voren – Naar de grond!” (“izquierda – derecho – hacia adelante – al suelo”).
Door Corona werden wedstrijden meer verspreid en werd er 1 x per 3 weekenden gespeeld. Tijdens de versoepelingen werd er ook veel samen getraind met andere clubs. Dit was voor Nicky een mooie kans om veel te leren in een korte tijdsperiode, want elke prop staat weer anders en daar leer je weer iets nieuws van. Momenteel is het Spaanse damesteam sterker dan het Nederlandse damesteam, dit is terug te zien in de competitie. Want het niveau in Spanje is een stuk hoger dan in Nederland, dit is verklaarbaar doordat de dames in Spanje elke dag trainen.
Het was een super ervaring en ze raadt het iedereen aan om een keer buiten je comfort zone te stappen. Je leert met name veel over jezelf. Ze wil nu eerst haar studie afronden en hoopt op een kampioensjaar met haar team de All Blues. Uiteindelijk zou ze graag nog een keer naar het buitenland willen gaan. Nieuw-Zeeland staat al heel lang op haar verlanglijst, maar Engeland zou ook heel gaaf zijn vanwege het hoge niveau of natuurlijk weer terug naar Spanje.
Wij zijn enorm trots op Nicky en wensen haar heel veel succes en plezier met al haar toekomstplannen en hopen dat ze nog vaak bij ons komt buurten om mee te trainen en te helpen bij de jeugdtrainingen.
Geplaatst in Algemeen.