Colts kampioen 2016

De ochtend van 24 april was het begin van een grootse dag voor rugby club-Hilversum, ’t Gooi en de Bulldogs.

Het Colts team stond in de finale en de mannen die zich tot “The Blues” hebben omgedoopt stonden om 11:30 bij hun eigen spelersbus. Op de gezichten van de jongens waren meerdere emoties af te lezen. Zenuwachtigheid is één van de emoties. Toch waren het de vastberadenheid, en de liefde voor het spel die overheersten. Dezelfde emoties die de jongens naar de finale hebben gebracht.

Eenmaal aangekomen bij de NRB ging de knop al snel om. De feeststemming die in de bus heerste maakte plaats voor concentratie en ingetogenheid. De jongens beginnen aan hun eerste warming up sessie en de spanning was er al snel af. Toen het tijd was voor de aftrap liep er één team het veld op, een goed geoliede rugby machine, vastberaden om de titel landskampioen en de beker voor zich te nemen. Hetzelfde team dat sinds het begin van het rugbyseizoen heeft getraind en gevochten om die dag op het veld te staan en te laten zien dat dit team tot alles in staat is.

West had zich ook geplaatst voor de finale, ook al waren beide partijen in de competitie flink gewonnen West stond er niet voor niets. Het was niet gemakkelijk na twee try’s zonder conversies knokte West zich terug. De Blues moesten alles uit de kast halen om hun voorsprong te houden. De wedstrijd was spannend tot en met het einde. Toen de scheidsrechter floot dat het einde wedstrijd was kwam de ontlading van een jaar lang hard trainen.

Met de beker in bus naar het Gooi. Alle rugbyliederen werden uit volle borst door het hele team gezongen. Eenmaal aangekomen bij het Gooi stond er een poortje van rugbyliefhebbers waar de jongens met een big smile op hun gezichten doorheen liepen.

Onder het genot van een BBQ werd uitbundig gevierd dat de Colts kampioen 2016
zijn.

ColtsKampioen2016

Bron: http://rugbyclubhilversum.nl/colts-kampioen-2016/

Geplaatst in Algemeen.