Corona update

Hierbij een korte update naar aanleiding van de berichtgeving van het demissionaire kabinet dat jongeren tot en met zeventien jaar vanaf  dinsdag 11 januari tot 20.00 uur buiten mogen sporten. Onderstaand de wijzigingen per 11 januari 2022.

Vanaf 11 januari 2022 is sporten op buitensportlocaties mogelijk tot en met 17 jaar tussen 05.00 en 20.00 uur en voor 18 jaar en ouder tussen 05.00 en 17.00 uur.

  • Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand, exclusief trainer/instructeur. De trainer/instructeur mag zich ook op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal richten en mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal;
  • Jeugd tot en met 17 jaar kan buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club; zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand te houden. Er wordt dus geen competitie gespeeld buiten het eigen clubverband. Wat betreft de leeftijdscategorieën hanteren we de teams waarin je speelt. Speel je bij de senioren? Dan geldt 18+ voor jou. Speel je bij de Colts? Dan val je binnen de jeugd.

Kijk voor alle vragen en antwoorden in de FAQ en de uitleg in het protocol Verantwoord Sporten. Voor de meest actuele informatie betreffende de sport verwijzen wij jullie ook naar de site van de Rijksoverheid.

Protocol Verantwoord Sporten en FAQ

Het protocol Verantwoord Sporten en de FAQ’s zijn geactualiseerd; kijk hiervoor via deze links op de website van NOC*NSF.

Geplaatst in Algemeen.