Damesrugby in het teken van Pink Ribbon

(bron: almeredagblad.nl)

ALMERE – De dameswedstrijd van afgelopen zondag bij Rugby Club Bulldogs Almere heeft in het teken gestaan van Pink Ribbon. De rugbyclub heeft de gehele maand oktober omgedoopt tot ‘ruckTOBER’ maand om aandacht te vestigen op borstkanker en zo geld in te zamelen voor Pink Ribbon.

De ‘ruck’ als knipoog naar de rugby term voor de actie na een tackle waarbij de strijd gaat om de bal tussen staande spelers van beide zijden. Deze actie maand is het initiatief van Brigette Johnston, een speelster bij de club waarbij vorige zomer borstkanker is geconstateerd.

De dames wedstrijd was tussen de “Blue PantherDogs”, een cluster van dames uit Almere, Driebergen, Hilversum en Amstelveen, en “DomCity Mokum” het damesteam uit Utrecht. Steun voor de actie was er niet alleen vanuit de eigen club, maar de tegenstanders hebben zaterdag een flink bedrag weten in te zamelen door geld te vragen voor elke try en conversion die zij zouden maken. Door de eindstand van 5 – 83 heeft men € 310 opgehaald waarmee de stand van de ‘ruckTOBER’ actie op dit moment op ca. € 1.400 staat. Het thuisteam had weliswaar verloren maar met een dergelijk financieel resultaat kwam dit toch minder hard aan.

De Bulldogs hadden de nodige aandacht gevestigd op ‘ruckTOBER’ en de wedstrijd van de dames afgelopen zondag, waardoor er veel supporters op de been waren. Pink Ribbon had een ambassadeur afgevaardigd om uitleg te geven over de organisatie en de club verkocht o.a. buttons en sleutelhangers om nog meer geld op te halen.

Steun voor de actie was een week eerder bij de uitwedstrijd van de “Blue PantherDogs” in Deventer ook al duidelijk toen men speelde tegen de dames van “Pickwick”. Net als afgelopen zaterdag hadden de dames toen ook allemaal een roze lintje op hun rechter rugby schoen vastgemaakt en ook zij hadden als team geld ingezameld.

De samenhorigheid bij de dames is sterk en men voelt zich duidelijk verbonden met elkaar. Op de Pink Ribbon actiepagina “Borsten, Zweet en Tranen tijdens ruckTOBER” (https://actie.voorpinkribbon.nl/actie/rucktober) kunt u meer lezen over het persoonlijke verhaal van Brigette dat aanleiding was voor de actie. Middels deze actiepagina kan tevens gedoneerd worden.

Geplaatst in Algemeen.