LEDEN RUGBY VERENIGING LATEN DE SNOR STAAN VOOR HET GOEDE DOEL

Al enkele jaren start in de maand november de goede doelen actie Movember. Mannen laten hierbij de snor staan om aandacht te vragen en geld op te halen voor het goede doel. Dat doel kan kort worden omschreven als de gezondheid van de man.

Ook een aantal leden van Rugby vereniging RC Bulldogs Almere zich in voor dit doel. Zaterdagavond was de aftrap voor de Movember-actie 2018 in het clubhuis van de rugby vereniging in Almere. Bezoekers van deze, door clublid Lennaert Geerts georganiseerde fundraise-avond, konden genieten van een hapje en een drankje. De deelnemende leden aan de actie werden professioneel gladgeschoren door de aanwezige barbier van Dandy’s Barbershop. Het geld dat is opgehaald en dat ook later in de maand nog zal worden ingezameld, wordt gedoneerd aan het goede doel, Movember.
=====================

Waar Movember voor staat?

Daarover schrijft de liefdadigheidsinstelling zelf het volgende:

Onze vaders, partners, broers en vrienden verkeren in een gezondheidscrisis waar niet over wordt gepraat. Mannen overlijden te jong. We moeten de stilte doorbreken.

DAAROM NEMEN WE ACTIE.

Wij zijn de enige liefdadigheidsinstelling die het hele jaar door wereldwijd de strijd aangaat voor de gezondheid van de man. We pakken een aantal van de grootste gezondheidsproblemen voor mannen aan: prostaatkanker, teelbalkanker, en mentale gezondheid en preventie van zelfmoord.
Wij weten wat mannen nodig hebben en hoe we het meest vernieuwende onderzoek kunnen vinden en financieren om zowel wereldwijd als lokaal impact te hebben. Wij zijn niet afhankelijk van overheidssteun en kunnen dus de status quo in twijfel trekken en investeren in wat mannen nodig hebben. In vijftien jaar hebben we wereldwijd meer dan 1200 projecten voor de gezondheid van de man gefinancierd. (https://nl.movember.com/about/foundation)

Zie ook: Het Almere Dagblad

 

Een impressie:

Artikel geschreven door: Edwin Veenendaal

Geplaatst in Algemeen.