Samenwerking van Almere tot Zwolle

Rugby is een teamsport en draait om samenwerken. Samen sta je sterker en gezamenlijk help je elkaar om op eigen benen te staan. Wensen en ambities van drie verenigingen zijn de afgelopen tijd samengekomen en hieruit komt op verschillende vlakken een nieuwe samenwerking. RC Bulldogs Almere, RC Dronten en RC Zwolle hebben alle drie ambities en kunnen die gezamenlijk makkelijker realiseren.

Voor seizoen 2020/2021 kunnen we melden dat we van de Cubs t/m de senioren zullen samenwerken. Waar Almere al bijna een 2e Cubsteam heeft, Zwolle ruimte heeft voor een 3e seniorenteam en Dronten voor het eerst wil gaan deelnemen aan de competities, is er voldoende mogelijkheid om elkaar hiermee te helpen. Deze week zijn daarom de inschrijvingen naar Rugby Nederland verstuurd, waarbij in de verschillende categorieën clusters zijn aangegaan. In deze clustersamenwerking ontstaat een cubs-, junioren-, colts- en seniorenteam. De insteek van de samenwerking is om leden zo veel mogelijk rugby te laten spelen en dat iedere club nieuwe leden direct een plek kan geven. De praktische afspraken en invulling voor de teams wordt na de zomerstop met de leden van de drie clubs verder toegelicht en afgestemd.

Het Bestuur en de TC van deze drie clubs zijn verheugd over deze samenwerking. De sportcultuur en ambities van deze drie familieverenigingen sluit prachtig op elkaar aan. Wij verwachten hiermee de individuele doelstellingen van iedere club zo goed mogelijk na te streven. In het bijzonder wensen RC Bulldogs Almere en RC Zwolle RC Dronten veel succes en plezier met hun 1e start aan de Nederlandse competitie! Laten we met z’n allen hopen dat we komend seizoen veelvuldig met elkaar op het veld mogen staan!

Geplaatst in Algemeen.