Cape Town Highschool bezoekt RC De Bulldogs

Naar aanleiding van het bezoek van Cape Town Highschool is er weer een artikel in diverse media gepubliceerd wat door Edwin Veenendaal is opgesteld en ingezonden. Het artikel kan je ook hier terugvinden:

ALMERE – De paasdagen bieden ieder jaar weer een mooi moment voor het ontvangen van buitenlandse sportteams die Nederland aandoen. Dit jaar mocht rugby vereniging de Bulldogs in Almere twee jeugdteams van Milnerton Highschool uit Kaapstad, Zuid-Afrika, ontvangen. Deze school bezoekt eens in de tien jaar ons land en had aangegeven ook in 2019 Almere in de toer mee te willen nemen, gezien de gastvrijheid waarmee ze jaren terug waren ontvangen.De 50 spelers verbleven bij gastgezinnen om iets van de Hollandse cultuur mee te krijgen.

Op dinsdag avond 23 april werd er op de club, voorafgaand aan de wedstrijden, een grote barbecue voor leden en de gasten georganiseerd.Onder toeziend oog van het in grote getalen toegestroomde publiek ging de eerste wedstrijd voor spelers onder 16 ging redelijk gelijk op.Bij de tweede wedstrijd, voor spelers onder 18, kwamen de Zuid Afrikaanse spelers met zang en dans het veld op. Helaas was Almere in deze wedstrijd niet opgewassen tegen de zeer goed getrainde spelers uit een land waar Rugby een van de grootste sporten is.Almere gaf alles, maar verloor tegen de grote selectie uit Zuid–Afrika, waarvan enkele spelers geselecteerd zijn voor de nationale team.Een prachtige ervaring voor de spelers uit Almere, om het op deze manier een keer op te mogen nemen tegen de wereldtop.

Geplaatst in Algemeen.

Geef een reactie