Geslaagde vriendjesdag gisteren op de club

Gisteren is de eerste zogenaamde Vriendjesdag georganiseerd bij Rugby Club Bulldogs Almere. Enerzijds is deze dag bedacht om kinderen te laten meemaken hoe leuk sporten in teamverband kan zijn en anderzijds om kennis te kunnen maken met een sport die de laatste jaren sterk in ontwikkeling is. Jaarlijks laat rugby landelijk een groei zien van 15%. Dit is niet echt verwonderlijk daar rugby een sport is waar plaats is voor iedereen, ongeacht leeftijd en lichaamsbouw, en waar normen en waarden hoog in het vaandel staan.

De jeugdleden van de vereniging hadden op school vriendjes uitgenodigd om gezellig met z’n allen te komen rugbyen. Een doorslaand succes aangezien er ruim 70 kinderen verschenen in de leeftijd van 6-12 jaar. Nadat iedereen een gratis bitje had gekregen kon iedereen het veld op waar enthousiast werd deelgenomen aan het speciaal voor deze dag bedachte programma. Gezien het aantal enthousiaste reacties kan het niet anders dan dat er binnenkort weer nieuwe kinderen actief zullen zijn op de rugbyvelden!

Op woensdag 6 september starten de trainingen weer en kunnen de enthousiaste kinderen aansluiten, voor hun introductieperiode.

Om ook de kinderen een kans te geven die om wat voor reden dan ook niet op deze dag aanwezig konden zijn, zal er aan het einde van de schoolvakantie wederom een Vriendjesdag door de vereniging worden georganiseerd. Nadere informatie hieromtrent volgt op deze site. Deelname aan deze dag kan uiteraard ook op uitnodiging van een vriendje!

Bedankt voor alle trainers, begeleiders en vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt!

Klik hier voor een leuke impressie.

 

 

 

Geplaatst in Algemeen.