Verslag Familiedag 1 juli 2018

Familiedag 2018
(geschreven door Edwin Veenendaal – gepost op FB)

Het was nog maar enkele weken terug dat er bij club icoon Bart het idee boven kwam borrelen, om nog dit seizoen een familie rugby toernooi te organiseren op de vereniging.
Een gezellige dag organiseren, waarop we lekker kunnen sporten, waarbij we mensen met de sport in aanraking brengen en samen het clubgevoel versterken.
“maar dat is al over 3 weken en we mogen het veld niet op”
Gelukkig werden alle mitsen en maren opzij geschoven en werd er snel een clubje enthousiaste vrijwilligers opgetrommeld, die niet konden wachten om ermee aan de slag te gaan.
Op de achtergrond geeft zoiets stiekem meer werk dan het in eerste instantie bedacht, maar de met zo’n groepje van het kaliber “schouders eronder” is het organiseren van een dergelijke dag echt een feestje op zich.
Toen de eerste hersenspinsels in zichtbare daden werden omgezet en het eindresultaat veelbelovend leek, werd het toernooi direct maar tot een jaarlijks terugkerend evenement gebombardeerd en kreeg de te winnen prijs het predicaat “Wisselbeker” mee.

De uitnodiging werd verzonden, postertjes werden rondgestuurd en al snel bleken niet alleen de organisatoren zin een club-dag te hebben.
De aanmeldingen van de teams stroomden binnen en ook voor de BBQ was direct veel animo.
We waren daarmee toen al zeer tevreden, het was per slot van rekening pas de eerste editie en men had maar kort de tijd om te reageren.
Wat we op dat moment nog niet wisten, was dat het uiteindelijke aantal deelnemers nog zeker zou verdubbelen.
Daardoor werd de team indeling een aantal keren op de schop gegooid en kon ook de boodschappenlijst een aantal keer drastisch worden aangepast.
De eindstand was 20 familie-teams en 185 gegadigden voor de BBQ.

Zondag 1 juli was het dan zover.
De weergoden waren ons welgezind, want met een zonnetje op de bol en licht briesje over het veld was het warm, maar aangenaam.
Gelukkig was dat al enige tijd de voorspelling en kon de club voorzorgsmaatregelen nemen door dicht bij de velden gekoelde drank te hebben en water uit de kraan.
Nadat de Cubs met spanning de jaarlijkse diploma’s in ontvangst hadden genomen, stroomden voor de familiedag deelnemers binnen.
Voor het programma van start ging werden er wat huishoudelijke mededelingen gedeeld, waarin vriendelijk werd gevraagd het heilige gras van het hoofdveld links te laten liggen, om straks in September weer een mat als een biljardlaken te hebben,
Een bedankje aan de sponsors van de dag was op zijn plaats. Mevic Sound werd bedankt voor het uitlenen en bedienen van de geluidsinstallatie, De Springkussen Concurrent werd bedankt voor het tegen een gereduceerd bedrag plaatsen van de 2 geweldige kussens en Rugby Unlimited kreeg als ballen sponsor een welgemeend applaus.

Voordat de wedstrijden van start konden gaan, werd jong en oud bekend gemaakt met de gevarieerde variant op de Rugby Haka.
Allemaal door de beentjes en brullen maar, als warming up voor de wedstrijden.
De velden lagen er prima bij en omdat de wedstrijdindeling niet alleen rond de velden te lezen was, maar ook via de geluidsinstallatie over de velden werd omgeroepen, konden de potjes keurig op tijd starten.
De teams bestonden uit Bulldogsleden gecombineerd met uitgenodigde gasten, waarbij in een team spelers uit verschillende leeftijd categorieën in het veld stonden, om samen 5 tegen 5 touch rugby te spelen.
Op die manier werd met een lach op de gezichten voortreffelijk gespeeld, waarbij we van veel nieuwkomers te horen kregen dat ze het spel geweldig vonden.
Op een paar blaren na was het gelukkig stil in de EHBO tent, wat betekend dat we het er levend vanaf gebracht hebben.
Dat was niet helemaal het beeld dat men kreeg van een aantal oudere mannen, van wie we de naam niet noemen, die na de wedstrijd het veld strompelend verlieten.
Aan het eind van al de poule fases was er dan de finale, waarin het team van de Elfjes het mochten opnemen tegen team Kapitein onderbroek.
Dat beide teams er graag met de wisselbeker vandoor wilden gaan was zichtbaar in het veld.
Cadeautjes werden niet weggegeven, al stond ook hier weer Fair Play hoog in het vaandel.
De spannende laatste pot werd gewonnen door de Elfjes, die daarmee de wissel bokaal in ontvangst mochten nemen.
Rugby-traditie getrouw waren er teams die voor deze dag een leuk pakjes uit de kast hadden getrokken.
Het team “is een verrassing” was daar wel heel goed in geslaagd en ging met de originaliteitsprijs aan de haal.
De laatste prijs die werd uitgereikt was de “toernooi talent prijs”. De knuffel Bulldog die aan deze prijs hing kon worden opgehaald door Schalk Rusch.

Op dat moment dreven de rookwolken van de barbecue al over de velden en lonkte de koude drankjes aan de bar al geruime tijd naar de spelers.
Met 4 grote barbecues werd de honger gestild en aan de bar moest gas worden gegeven.
Glazen klonken en publiek stond tot laat in de avond druk met elkaar te kletsen.
De organisatie kreeg van alle kanten welgemeende complimenten voor de zeer geslaagde dag.
Met dit sluitstuk kwam er laat die avond een eind aan deze prachtige Bulldogsdag.

Belangrijk bij een rugby familiedag is natuurlijk, dat we zo’n dag samen invullen en ik wil iedereen dan ook heel hartelijk bedanken voor de inzet om er samen zo’n geweldige dag van te maken.
De plaatjes spreken voor zich.
Op naar de tweede editie in 2019.

Ook is er een nog een artikel in de Almere deze week verschenen, zie hier voor de link

Geplaatst in Club feest.